Vad gör Trissan nu för tiden?


Trissan går mest runt och gör ingenting. Hon ser fin ut och gillar att ligga på armstödet på soffan och fåtöljen. Lite hull har hon äntligen lagt på sig och får väl stå ut med vilda Sidney som nästan alltid är i farten... Ute tycker Trissan om att äta snö...

Fina Sidney


Sidney har nu hunnit bli 5 månader :) vi har börjat träna vissa agilityhinder lite smått...



REX & NICOLE
tränar inför kommande tävlingar



Flockarbete

Roxy är på besök och något bättre tillfälle att utöva flockarbete gentemot denna lilla "terrierpina" :) finns väl inte? Filmen nedan visar gott samarbete mellan Stacy och Sidney när de fäller sitt första byte gemensamt...



Bra jobbat tjejer!!

Måndag 23 mars

Idag var vi en sväng på brukshundklubben med Stacy, Pysen, Roxy och Rex. Tanya och Nicole följde också med och tränade varsin hund och Stacy. Det gick väldigt bra för dem båda två :D

Hemma var Trissan  och Sidney. I slutet på förra veckan började Trissan löpa, därför måste hon nu ha på sig ett litet tikskydd när hon vill vara uppe i soffan eller ligga i knät. Lika bra att Sydney vänjer sig för det som så småningom komma skall:






Nu är klockan 22:23 - Dags att sussa...

Tidigt en söndags morgon

Roxy, Rex och Pysen har under de senaste veckorna tränat för att komma i form inför deras tävlingsdebut nu på lördag. Några minuter några gånger i veckan har vi därför spenderat på brukshundklubben. Tidigt i morse när tjälen ännu låg kvar på den annars leriga marken begav vi oss därför till träningsplanen. Så här såg det ut:


Roxy är den som i nuläget gör störst framsteg :)



Stacy då?

Ja hon har fått "vila". Något som hon inte alls är förtjust i. Medan de andra fick springa på banan och (i hennes terrierögon) leka, sysselsatte hon sig själv i bakluckan på bilen. I frustration eller ren protest det vet jag inte men det resulterade i alla fall i detta:

...en söndertuggad rosett från Lindesbergs BK som vi fick förra hösten. Många av de rosetter som Stacy lyckats erövra pryder nämligen bilburens dörrar, så nu är det en rosett mindre och lite lättare att se ut i backspegeln.

Väl hemma kontronteras konstnären inför sitt verk:

Men denne visade sig utan skam :)
(Bilden är en rekonstruktion utav vad som måste ha skett i bilburen tidigare idag. Här används den söndertuggade rosetten som en nostarget)


Novisen - Sidney

Sidney har ibland fått följa med när vi begett oss till klubben, men har då bara fått stå vid sidan om. I fredags blev hon hela 5 månader! Och fick då för första gången med sina tassar beträda träningsplanen. Ett mycket litet skutt över ett hopphinder fick hon prova på. Idag blev det lite mer av det. Se själva:


Med blicken på sitt byte


Se så högt hon flyger över hindret. Hon verkar verkligen tycka det är jätte roligt :D

Sen fick faktiskt Stacy, som de senaste dagarna bara otåligt suttit och trampat i bilen komma och sträcka ut på banan. Planen var väl att hon skulle vara ett stöd för Sidney när hon för fösta gången skulle springa genom tunneln, vilket hon också var men hon passade på att tjuva ett par hinder på vägen och efteråt tog hon några till...

DET ÄR VERKLIGEN ROLIGT ATT TRÄNA HUNDARNA NÄR DE ÄR SÅ ARBETSVILLIGA OCH HUR UPPFRISKANDE ÄR INTE LUFTEN KL 07:00 PÅ EN SÖNDAGMORGON!?


Bilder från förra veckan

Här kommer bilder från en promenad i skogen förra veckan då snön fortfarande fanns kvar på marken:
OTTO


Så här brukar det se ut när de röjer i skogen

-Hahaha!
Titta in den här förstorade bilden!!

Fredliga Milou ägnar sig hellre åt att göra
hundänglar i snön än att
munjabbas med de andra hundarna...


På ett ögonblick förändrades allt...

Fagersta KK
Officiell Agility klass 1
Över 40 anmälda starter
Stacy's startnr: 35

Många hundar var det som sprang tillsammans med sina hussar/mattar. Banan var snirklig men inte svår. Trots detta var matte (av någon oförklarig anledning) väldigt nervös idag.

Som ett av de sista ekipagen att starta fick man se många hundar diskas, många som sprang in med några fel och endast någon enstaka nolla. Tankarna for i huvudet: "-Ok, var extra tydlig Kontaktfälten, var extra tydlig vid kontaktfälten och nolla"!

Domaren vissar i sin pipa, loppet har startat. 1,2,3:de hindret, tunneln... det rinner på... ut ur tunneln,slalom, säcken, hopp,hopp,hopp, gungan, däcket, tunneln igen, balans, hopp...

Nu är det bara ett hopphinder kvar från en, med stor sannolikhet andra placering! Kanske, kanske är vi snabbare än den där mörka, snabba hunden (som jag just nu inte kommer ihåg rasen på)!? Vi får i alla fall en pinne!

MEN... så hände det här:

Matte får hjärnsläpp! Stacy är på väg att anfalla sista hindet MEN luras av matte att ta FEL hinder! Domaren blåser av och markerar en kryss med sina armar. Vi är diskade! Matte går i bitar och Stacy hundifierar ett frågetecken... Till råga på allt dokumenterades detta ögonblick i denna bild...


Sista hindret!! Förlåt Stacy ♥ Du var JÄTTE DUKTIG!


Årets första officiella agilitytävling!!

Tidigt i morse packades bilen full och styrde av emot Fagerstatrakterna. Målet var att komma till den officiella tävling som Fagersta KK anordnar i agility och hoppklass I och II. Hundar i klass II tävlade idag och imorgon tävlar klass I. Stacy tävlar i klass I i agility och är uppflyttad till klass II i hopp. Så idag var det tävling i hopp för våran del. Imorgon åker vi tillbaka och hoppas få en pinne i agility 1:an! Så här såg det ut:


Så hur gick det!?

STACY TOG EN PINNE OCH BLEV 1:A. MATTE FICK EN FIN LILA ROSETT OCH STACY EN LITEN GODISPÅSE FRÅN PRISBORDET :)
(Båda åkte hem väldigt nöjda och glada)

Alla hundar gillar snö!


Här är i alla fall bilder från igår som visar på att det är extra roligt att springa i skogen när den är fylld av vit snö att pulsa fram i...


FÖREGÅNGAREN


EFTERAPAREN




SÖTA KILLAR

MILOU & KILROY


INTELLIGENS?





=SVISCH!! =

Licence to kill?

  

-Nej men för att tävla! Nu äntligen har Rex och Roxy's tävlingslisenser kommit. Nu får även de tävla i agility. Deras tävlingsdebut kommer ske på Laxås inofficiella tävling 28 mars. Då kommer även Pysen 9 år (!) göra sin debut. Självklart kommer Stacy också vara där. Pysen och Rex kommer jag och mina småsystrar mest "skojtävla" med. Roxy har potential och jag hoppas hon kommer nå samma nivå som hennes halvsyster :)

Pysen och Rex bor hemma hos min pappa. Roxy är min systers hund. Henne har jag bara tränat väldigt sparsamt, men hon har redan visat på stor arbetsamhet och lär sig väldigt fort :) Ser fram emot att fortsätta träna och tävla med henne...

Rex och Roxy kommer tävla i Small. Pysen och Stacy i Medium.

Rex  Pysen

Roxy     Stacy

Vårtecken?

Så här såg Rex vinterpäls ut:

         

Idag ser Rex ut så här:


Mycket bättre tycker Rex som nu slipper att dra in halva skogen när han varit på promenad
:)


Årets första tävling

Årets första agility tävling är en deltävling i Folksam Cup. Den utspelar sig i ett ridhus i Lockenkil några mil utanför Örebro. Vi ska strax åka. Målet var att bli bland de 10 bästa, MEN det är över 300 starter (!) och konkurensen hård. Det är 62 starter i mediumklassen. Stacy är en av dem... Detta kan man ju bara inte missa! (Trots att matte egentligen inte är riktigt kry än och borde avstå... men det har vi ju vetat länge att hon saknar förnuft...).

Önska oss lycka till!!



Så hur slutade det hela?

Sådär... vi diskade oss i agilityn... Stacy var riktigt taggad och alldeles för snabb  (eller så var matte på tok för långsam)! I hoppet gick det bättre. Där nollade vi oss i alla fall, men fick ingen topplacering att skryta om :) precis

Nästa helg bär vi av till Fagersta för tävla i officiell agility klass I och hopp II. Förhoppningsvis tar vi hem någon pinne!!


Då vi var i närheten passade vi på att besöka vännerna i Ervalla. Här poserar Stacy på en gamal traktor som funnits på gården i åååratal...

Djungeldjuret Hugo!

Torsdag 5 Mars
Idag blev vi alla glatt överreaskade när Sandra berättade att hon och Hugo hade vägarna förbi och tänkte komma en stund på morgonkvisten! Yippie! Vad roligt!!. Hugo var den första valpen att lämna valplådan så att få träffa honom idag var väldigt roligt. Så här såg det ut:


Buskul!


Hugo med sin Mamma


Puss på dig Hugo








Hugo väger nästan 2 kg (Se under inl'gget "Viktväktarna" för att se vad Hugo ch hans syskon väger)


Hugo och Sidney busar




♥ VI SES SNART IGEN ♥

Viktväktarna...



Trissan: 2.8 kg

Sidney: 1.9 kg

Latoya Bijou: 1.2 kg 

Mimmi: 2.4 kg

Hugo 1.9 kg 

Väntar även på att få reda på vad Smulan väger...


Liten & delikat - Latoya Bijou såklart!

Måndag 2 Mars. Idag träffade vi Latoya Bijou nr 3 i syskonskaran. Hon bor tillsammans med Monicka, Sven, Antonia och Simon i Vasastan. Det blev en promanad vid Karlbergs Slott och sedan en värmande fika inomhus.



Hej! Här har ni mig! Latoya Bijou det är jag!


Lilla Latoya var glad att träffa mamma :)


Verkligen superglad!!


Var är ungen någonstans??



Sidney såg ut att vara dubbelt så stor som lillasyster Latoya...


Trissan bjuder upp till lek :)


Latoya Bijou är en bekymmersfri och glad liten fyrkantig ullboll med ett ben i varje hörn...


Hemma hos familjen Zachari har Latoya ett aldeles eget mysigt litet rum där husse snickrat ihop en fin liten stuga. Här är som en liten barnkammare och Latoya visar malligt upp hennes konster. Hon sprang upp och ner för den här konstgjorda rampen som ingenting!


Tack för en underbar dag Monicka! Det var väldigt roligt att få träffa dig och Latoya och se hur mycket hon växt det lilla grynet. Det här måste vi göra fler gånger :D





♥ VI SES SNART IGEN! ♥


RSS 2.0