Dag 2 Nordmaling

Hopplopp 1-3. Klass 3 startar. Stacy går in och vi gör ett väldigt bra jobb. Åter igen en springbana så det är bara att ge gärnet om man ska ha någon chans emot alla ruggit snabba ekipage. 4:de bästa tiden, men med en rivning och vi slutar således på en 7 plats. 25 starter varav 18 diskade.


EBBA



Tidspressat schema

Gick av natten i fredags, stannade kvar till kl 10, hade möte med cheferna ang mitt nya uppdrag på avdelningen. Hem och rasta hundarna i skogen. Gick och la mig 11, vaknade vid 14-tiden, kunde inte sova längre. Tok-packade. Mötte upp Annika. Startade resan mot Nordmaling strax efter 15. Kommer fram till pensionaten strax innan 22. Ner i sängen för att sova. Vaknar 02 och känner mig utvilad, tror att det är morgon. Bara blunda igen och försöka sova. Vaknar nästa gång strax efter 05, ligger och grubblar. Annikas kl stod på ringning 05:30 - äntligen. Upp och göra sig i ordning, ner och äta frukost. 06:30 lämnar vi pensionatet för att åka till tävlingsplatsen. Irrar runt en stund på vägen innan vi hittar fram strax efter kl 7.

Stacys agility A lopp: Rel. enkel spring-bana utan slalom. Tvekar i min förvirring då jag plötsligt kommit av mig i banan, ger upp lite för tidigt/ lite för lätt (antagligen för trött). Får en disk - drömmen om ett SM 2010 dör. Fast det var mycket drömmande, Stacy och jag kom upp i 3:an sent i höstas. Drömmen om ett SM-2010 väcktes när vi fick vår första SM-pinne, sen dess har det varit ett hektiskt jagande. Trots den knapra tiden och få tävlingar har vi sammanlagt lyckats samla ihop 3 hopp-pinnar och tror att den fjärde kommer snart, däremot hade vi behövt varenda agilitypinne fram till tävlingen i Skurup, men det gick som sagt i kras i och med detta. Skönt på ett sätt faktiskt. I övrigt gör Stacy ett bra lopp. Nu kan vi i lugn och ro satsa på ett SM 2011 istället :) och ev strunar vi att åka ända ner till Skåneland över påsk. Vi kan nog behöva en ledig helg...

Stacy Agility B. Fortfarande förvånansvärt lätt springbanan utan slalom. Stacy slutar på en 3:de plats.


Lång dag. Trött och seg. Väntar på klass 1 som är i slutet på dagen. Har goda förhoppningar om även det ska vara lätta springbanor som de övriga klass 2 och 3 varit. När det väl var dags för 1:an tas slalomet fram och svårighetsnivån som jag själv tycker är den högsta på hela dagen. Slalomet står långt ner och alldeles för nära speakerbordet tycker jag själv. Senare väljer domare nr att korta ner slalom, dessvärre efter det att smallklassen gått.

Ebbas Agility1 A då: Snabbast på plan. Går ur slalom en pinne för tidigt (!). 5 fel men en andra plasering, med klassens snabbaste tid, över 9 sekunder snabbare en 1:an som var den enda hunden som gick felfritt runt.

Ebbas Agility1 B. Fort, fort, fort går det. Väldigt nöjd med kontaktfälten, trots att vi inte kunnat öva på den under hela vintern. Däremot har hon börjat sacka ner i slalom, det får vi jobba på. Felfri ända fram till slutet där det är en raksträcka på 3 hopp. Skickar kommandot för att sända henne framåt. Vid det näst sista hindret tveckar hon och vänder tittar bakåt för att kontrollera med mig, missar således hopphindret och som tidigare ger jag upp för lätt och självklart hoppar hon baklänges då... - Aargh! Vad retsamt, jag ville ju bara nolla...


Tror att jag måste sova... har varit en brist på det det senaste dygnet. Imorgon är en annan dag... och då är det hopp-pinnar vi jagar... Godnatt :)

Inte så imponerade

STACY Agilityloppet: Nöjd, Stacy gjorde alla kontaktfälten, vi kom 2:a efter Annika Mojanis hund Izor, ingen överraskning, vi har aldrig varit snabbare än dem. Tyvärr var startfältet på en liten skara deltagare så det blev ingen pinne och eftersom Stacy inte är reggad i Skk gick Certet till 3:an. Hopploppet var jag otydlig så Stacy sprang på insidan av ett hopp och hoppade hindret baklänges, men fort gick det.

EBBA gör premiär i Hopp 2:an. Hon springer ur slalom 3 gånger på raken, hoppade över de 2 sista pinnarna (??!) efter tredje gången gav matte upp och tog snabbaste vägen ut.

Båda hundarna deltog i öppen klassen. Izor med familj åkte hem efter att ha tagit båda 1:a priserna så Stacy fick glänsa lite. Blev 1:a i klassen.

Ebba gjorde ett mycket bra jobb, klart snabbast i klassen. Slalomet gjorde hon på första försöket därefter hamnar jag på fel sida än vad jag från början planerat. Ebba springer förbi långhoppet och innan jag hinner reagera så är vi diskade :( Men jätte kul att se att hon går riktigt bra på klass2 banor.

Imorgon bär det av hemåt igen, med bara en rosett denna gång. 2 nollade lopp av 5, Disk 3/5 inte så imponerande va...?


Lördag och sol på Gotland

Sovit förvånandsvärt gått i stugan vi hyr. Anlände igår med färjan 23:20. Är här i sällskap av just nu trött och svårväckt lilla syster och hundarna förstås! Idag blir det tävling i Mulde ridhus, antal tävlande är lågt, men lika spännande för det. Ha en bra dag!


Sammanfattningsvis...

...har det varit en mycket framgångsrik helg för oss i Rättvik. En SM-pinne i hopp och en i agility för Stacy i lördags. Idag tyvärr ingen utdelning. Disk i agilityn. Hopploppet placerade vi oss på 18:de plats, felfria och utan tidsfel som jag först trodde eftersom hon släpade efter lite. Stacy nollar 3 av fyra lopp.

Ebba blev uppflyttad i hopp och fick första pinnen i agility. Ebba nollade båda sina lopp. Slutligen 5 nollade lopp av 6 :)

Nu är vi äntligen hemma igen, men nästa vecka bär det av igen. Till Gotland, Stacy och jag.


Ebbas första pinne i agility

Ett felfritt lopp, en andra placering, en PINNE! Se Ebbas agilitylopp:




Ebba springer till sig en uppflyttningspinne på 25 sekunder!!

Hopp klass1, Ebba är först ut och sätter ribban högt för de övriga ekipagen. På 25 sekunder och några hundradelar går hon i mål nollad!! Nu är filmen här:

♥-ligt tack till dig som filmade!


Dag 2 i Rättvik


Dagen startar med ett Agilitylopp för Stacys del. Hon var mer allert i dag :) Men jag valde att diska oss efter att hon hoppat från A:et och efter att vi missade ingången i slalom. Hopploppet då... det gick inte fort men vi nollade. Kändes som om jag fick dra henne genom hela banan, men hon klarade iaf hela slalomet trots att hon slog i andra pinnen. Tror tyvärr att detta lopp kommer dra med sig ett tidsfel, vi får se, det är mer än hälften kvar som ska köra banan. Här är filmen:



Tack ni i publiken som filmade :)


Trötta...


Trötta sitter vi nu här och degar i en mysig och varm stuga. Stacy som trots att hon spar lite på krutet har varit riktigt duktig idag. Hon var inte alls taggad agilityloppet, utan stod mest och nosade i marken innan start. Men när domaren lät sin vissla sjunga och vi startade så var hon ändå med på noterna. Jag sprang och hon hängde på, arbetsamt och troget ♥  Vi nollade loppet och slutade 5:a. Två nollor på en dag och med bra placeringar och SM-pinnar! Matte är jätte nöjd!


Tack Malin som filmade!

I kväll blir det till att sova tidigt. Imorgon är det ny tävling och nya chanser och då ska även Ebba få visa framtassarna :)


Weekend i Rättvik

Helgens tävling håller till i Körhallen i Rättvik, en fräsch, stor och nybygd hall. En stor tävling med många ekipage även ifrån vårt grannland Norge.


Självklart är jag här med terrierflickorna.

 Idag är det klass 2+3. Hopp3 medium 60 starter 39 (!) diskade. Vi placerade oss på 8:de plats :) Stacys hopplopp:



Tack snälla till dig som satt i publiken och filmade :)


Söndagmorgon!

Det är skönt att vakna av att solen stålar in genom fönstret, ingen klocka som ringer, helt tyst :) Klockan är kvart över sju. Igår åkte vi hem ifrån Rosettjakten klass III i Linköping rosettlösa men med ett nöjt leende och en varm känsla i kroppen. Det var Stacys första tävling efter kastreringen för knappt en månad sedan. Hon gjorde ett mycket bra jobb och var bra på kontaktfälten trots att vi inte tränat på flera veckor. Tyvärr var samspelet oss emellan inte helt hundra vilket ledde till att vi fick fem fel, vägran i båda loppen, men med ganska bra tid ändå.

Trevlig stämning var det i det rätt så uppvärmda ridhuset. Kul att se alla duktiga ekipage som man vid det här laget lär känna igen ifrån alla tävlingar runt om i landet. Frusen är hon dock min lilla jack russell och det var ca 2 ½ timmes väntan mellan loppen. Så här såg hon ut och då trivdes också hon.



Ser nu fram emot att få åka till Rättvik nästa helg med terrierflickorna :) 


RSS 2.0