Bergslagsveckan sammanfattningsvis

Den senaste veckans resultat har varit blandade. Började med att ta en pinne med Ebba i agility 2:an - en biljett till efterlängtade klass 3! Debuten i 3:an har dock inte varit lika framgångsrik, men full av diskade lopp. Vi gick kom i mål två lopp, en nolla och en med 10 fel. Tyvärr gav nollan ingen placering.

Stacy slutade som bäst på en 10:de placering och med tanke på att det var över 90 starter är jag väldigt nöjd. Vi fick en SM-pinne vi inte behövde. I övrigt måste jag tyvärr medge att vi var medelmåttiga.

Tindra tävlade i ettan i början på veckan. Dag tre var hon i alla fall följsam och vi kom i mål :)

Efter en veckas tävlande är man an aning trött, men jag har säkert vilat upp mig tillräckligt till nästa helg då det bär av till Gotland...

Bergslagsveckan dag 1+2

Dag1
Ebba gör ett kononlopp i agility2:an och blir uppflyttad till klass3. Således är hon i 3:an i bägge grenarna.
Tindra far som en konon på och utanför plan första loppet. Andra loppet väljer jag avsiktligen att inte "värma upp" henne, vilket resulterade i en oengagerad och nosande Tindra. Så nu är är planen att alltid värma upp så får det gå som det går, bara farten är uppe så blir det riktigt bra!

Dag2
Fortfarande klass 1+2 (Ebba är anmäld, men uppflyttad så hon får vänta till torsdag).
Således bara Tindra som tävlar idag. Båda loppen gör hon ganska bra, lagom fart och bra följsamhet. I hopploppet drar en tunnel lite för mycket och hon hinner sticka nosen in innan hon vänder, vi diskar oss, men hon gör slalomet jättefint. I agilityloppet kommer vi runt, men med 15 fel, bla slalom. Kontaktfälten gör hon väldigt bra.

Imorgon ytterligare en klass 1 tävling med Tindra...

Härliga sommarregn

Har packat bilen full med ateraljer och hundar. Nu har vi nått vår destination, packat upp och satt upp både tävlingstält och förtält. När sista spiken hamrats ner i marken kommer det... Härliga sommarregn, välbehövligt och tacksamt. Och här sitter man och myser i husvagnen och ser fram emot tävlingarna veckan framåt som Fagersta KK arrangerar. Ha det gott i regnet : )

Klass 3

I torsdags var det så Stacys tur att tävla. Tyvärr gav denna kväll efter 5 fel på agilityn och 10 på hopploppet ingen utdelning. Däremot var kontaktfälten hyfsade.

Vill tacka SSBK för 3 trevliga och välordnade kvällstävlingar och för allt gott och fräscht som fanns i fiket.

Idag bar jag Ebba och Tindra av till Katrineholm för att tävla i hettan. Över 30¤ fick jag veta sedan. Ebba börjar bra med att nolla hopploppet och vinner sin klass och flyttas därmed upp till klass 3!! Efter banvandringen på agilityloppet säger jag till mig själv att jag ska "sejfa", tyvärr var det som bortblåst när jag och Ebba startar. Driver på lite för snabbt, så när vi når vippen hinner hon inte stanna och flyger över innan vågen hunnit slå i backen så det vara bara att vända och göra om.

Tindra som av värmen var lite loj går faktiskt runt med 10 fel, ett vid slalom och den andra vid platta tunneln. Redan i starten på agilityloppet hängde Tindras tunga som en utrullad matta och dinglade, men hon körde på lite oengagerat. Struntar i kontakt fältet på A:et och får då göra om det, men kommer inte upp, så vi nöjer oss med att hon tar kontaktfältet på baksidan av hindret och sen springer vi ut.

Sammanfattningsvis har vi deltagit i fyra tävlingar denna vecka, en framgångsrik vecka för Ebba som sammanlagt tar 3 pinnar varav en är en uppflyttningspinne till hopp klass 3 :)

Kvällstävling klass 2

Sthlms Södra Bk hade ytterligare en kvällstävling idag, klass 2. Var där med Ebba för att jaga pinnar. Och pinnar blev det :D i både hopp och agility. Jätte kul, det är hennes andra pinne i respektive gren...


SM 2011!!

Precis kommit hem ifrån SSBK's kvällstävling, klass 1. Var där med Tindra och körde. Innan loppet tog jag inlinesen och tog en vända tillsammans med Tindra i hopp om att hon inte skulle "flippa ut" så lätt på agilitybanan senare. Ca 1 mil blev det. Sen var det dags. Tindra sitter snällt och lungt vid första hindret där jag placerade henne. Hon startar bra med tre hopphinder sen kommer "A-et" och sen flippar hon... Rusar upp och ner på hindren och flyger över balans och vipp, genom tunneln och ut i publiken.

Hopp loppet gick bättre, oftast har hon hunnit varva ner till det andra loppet. Mycket följsam denna gång men tyvärr passade hon på att ta däcket i förbifarten, slalomet gör hon galant!

Krya på dig Annika!! Hoppas vi ses snart på banan igen.

Nu väl hemma...
Efter suget efter SM 2010 som aldrig blev verklighet samt deltagande i Lanslagsutagningen med Stacy som förblir en dröm då hon inte är registrerad i SKK, gick jag in på sbk.nu. Av nyfikenhet för att se hur långt Stacy och jag kommit till SM 2011. Högst upp på dokumentet står det att antal kvalade mediumhundar är 4 st. Bara 4st? Vilka är då dessa fyra undrade jag och började skrolla ner på sidan. Nancy Holmström, Annika Mojanis, Dionne Nordwall - DIONNE NORDWALL!!? och Maria Melakari...

Det var en väldigt glad överraskning, något jag inte riktigt räknat med :)


RSS 2.0