Årets första utomhustävling!

Årets första utomhustävling-Fortare Vår
Första tävligen utomhus var tävlingen som min egen klubb höll i, "Fortare Vår" klass 1. Vi var där bara på lördagen. Det var en bra dag som flöt på bra trots att jag var funktionär samtidigt. Ebba tävlade bara i agilityklassen där hon slutade på en 1:a placering!! Eftersom mina systrar var nere hos mamma denna helg fick jag själv tävla Rex och Pysen. Rex gick väldigt bra men fick 10 fel i slalomet. Pysen gick riktigt bra! Nollade till och med på en ganska bra tid tror jag. Men mitt i allt tar en vidpust tag i min keps som nästan flyger av, reflexmässigt griper jag tag i den och springer vidare men inte så långt innan jag hör visslan - DISK! Tydligen är det inte tillåtet att springa med saker i handen... det borde jag fattat... trist men rättvist och nu vet jag och alla andra nya tävlingsekipage också :)

Idag var jag i Söderköping med Ebba och Stacy. Ebba tävlade i ag 1 och hopp 2, Stacy i klass 3. I agilityloppet blir vi alldeles i slutet diskade när Stacy vänder fel efter en lång, rak tunnel och springer tillbaka... synd - träna mer! I Hopploppet slutar vi felfritt på en 8 placering, av 61 starter. Nöjd :) och om jag räknat rätt så är det bland de 15 % bästa, vilket innebär en SM-pinne! Tjoho! SM2011 jag är på väg!

Ebba gör ett något okoncentrerat agilitylopp, men vi går in felfria på en första plats!! Hopploppet valde jag att diska oss när hon hade lite för brottom i slalomet.

Riktigt roliga banor har det varit båda dagarna!

EBBA
Ebba gjorde sin debut på tävlingsbanorna i slutet på januari. Hon gick snabbt upp till hopp 2:an. Idag nästan 3 månader efter och inte allt för många tävlingstillfället är hon uppflyttad även i agilityklass. Nästan 21 månader gammal!!


Ebba & Tindra taget i början på året

Ps. Nästa vecka är det Tindras tur att göra debut på tävlingsbanan :), om jag lyckas byta bort mitt arbetspass vill säga...Ds.


Skön helg

Nu är helgen snart över. Jag, Stacy och Ebba hade planerat att åka till Kalmar och tävla, men eftersom jag fortfarande inte känner mig helt kry, valde vi att stanna hemma och skönt har det varit. Träning blev det först i kväll, alla vovvarna var väldigt glada och duktiga, då är det extra kul att träna.

Nästa vecka gör Tindra premiär officiellt... spännande, det är fortfarande sisådär med slalom, hennes koncentration är ju lika kort som ett ärtrör :) Men när hon väl är fokucerad så går det riktigt bra!

Sjuk...

Påsken har varit så vad har man hunnit med? I lördags var jag på hundmässan i Älvsjö och tittade på när både Cindy(Sidney) och Hugo ställdes ut i unghundsklasserna. Det slutade som 1 båda två och med HP. De har båda framtiden för sig.

Sen var det söndag och det var då det började. Sen dess har jag legat hemma hela veckan, ingen hundträning, ingen sol.

Idag skulle jag ha tagit tåget ner till Alingsås för att delta i Agif-agilitymästerskap, en tävlig som jag sett framemot länge, men med fortsatt feber och förskräcklig hosta var det inte ett svårt beslut.

Så jag vilar upp mig och balsamerar min ömma hals med varm honungs vatten...

RSS 2.0