Ledig!

Nu har jag gått av mina nattpass! Så skönt att bara sitta hemma och mysa med hundarna och veta att man är låååång ledig. Och ute är det mörkt och vått. Sitter på soffan och har precis smakat mina första pepparkakor på mycket länge. Med kall mjölk, mmm gott :)



Med så mycket tid har jag också pysslat lite med att frissera Elvis. Och se så bra resultat! Jätte nöjd. Riktigt bra för att inte ha gjort det innan tycker jag själv :)

Elivs är en tålmodig en...


FOLKSAM CUP FINAL

Sista dagen på veckan visade sig vara den mest magpirrande. Under årets gång har Folksam annordnat deltävlingar, totalt fyra stycken runt om i landet. De 10 första i varje storlek kvalade vidare till den slutliga finalen. Jag och Stacy kvalade in i den sista deltävlingen som hölls ute på Mälarö BK för några veckor sedan tillsammans med några andra duktiga ekipage från klubben :D

Finalen hölls på Stadium Arena i Norrköping. Alla ekipage som kvalat in under året möttes för att göra upp under en lång men spännande dag. 40 ekipage i varje storlek tävlande om att få ta hem vinsten, äran och en ganska bra prispeng.

Golvet bestod av en tunn och glatt gummi/plast (?) matta, hal för många hundar. Underlaget såg till att sålla bort en hel del ekipage. Tävlingen bestod utav ett agility- och ett hopplopp. Summan utav de båda loppen slogs därefter ihop och de med de 10 bästa resultaten gick vidare för att konkurera om prisplatserna. Poängen nollställdet till det slutliga loppet.

Det var meningen att min pappa skulle filma loppen, vilket han också gjorde med en ny leksak som han tydligen inte rikitgt lärt känna. Filmerna är tyvärr alldeles för grumliga för att läggas upp.

I agility loppet gick det riktigt bra för oss. 2:a bästa tiden av 40(!) MEN med fem fel :( Stacy hoppade kontaktfältet på balansen... (vi som tränat en hel del på dessa den senaste tiden med gott resultat också tycker jag). Hopploppet nollade vi men var inte lika snabba som de 7 innan oss. Hursom helst räckte det till en FINALPLATS!

Sista loppet då! Stacy var taggad, själv kände jag mitt hjärta slå hårt innanför bröstet. Men jag var faktiskt mer nervös loppet innan. Jag lämnar Stacy bakom det första hindret och säger åt henne att stanna, men hinner knappt frörbi det andra hindret förän hon flyger över. Hon tjuvstarta! (De brukar nästan aldrig hända). Det var bara att köra på, chokad och lite ur balans, det går skapligt, trots att starten inte alls var som jag tänkt mig. Tyvärr river hon ett hopp hinder senare i loppet. Vi slutar således på en 7:de plats. En plats vi eller mest jag är väldigt nöjda över.

STORT GRATTIS till alla pristagare som verkligen gjort 3 jättefina lopp. I det stora hela tycker jag nog (bortsett från val av underlag) att det var en trevlig och välorganiserad tillställning, med Freestyle som underhållande mellanakt!

Duktiga hund <3

091030 Tindra går hela slalom för första gången! Vi har tränat smått de senaste 2 månaderna. Först med fyra pinnar. Rätt så nyligen gick vi över till 6 pinnar. (De första gångerna stannade hon efter de fyra första och såg frågande ut. Hunden kan tydligen räkna). För att testa, mest på skoj ställde vi igår upp de resterande 6 pinnarna. Hon rann igenom alla fram till de 2 sista då gick hon fram till sin belöning. -Woops det var fel. Hon springer glatt tillbaka och går igenom hela om än lite långsamt :D Dukitga hund! Men nu ska vi återgå till 6 pinnar och träna in snabbheten och ingångar...


Tindra flyttade in slutet på Augusti.
Hon är 18 månader och har bara tränat i ca 2 månader.
Vi har haft focus på slalom men också hoppat lite...


RSS 2.0