Motgångar och framgångar


Början på året haft sina prövningar... Allt för ofta tar man saker och ting för givet, bland dem; Friska hundar. I många, många år och flera hundar har jag sluppit oron och ängslan som tillkommer med att ha en sjuk hund. I vårt fall rörde sig det om 3 hundar som alla hade olika åkommor. Efter flera veckor med kontinuerlig kontakt med veterinären är jag nu mer medveten om det jag har och hur bra jag har det och sakta men säkert har de tillfrisknat.

Ebba som precis påbörjat sin agilitykarriär tog sin första pinne i hopp ettan idag i Karlstad. Hon placerade sig på första plats! Trots ett "hackigt" slalom och brist på träning :) Agilityloppet gick med fart och fläkt, där beslöt jag mig för att göra om vippen när hon flög över det lite för fort.

Rex gör stora framsteg på banan! Han är snabbare och mer motiverad än tidigare, men där behöver vi träna mycket mer slalomingångar för att vi ska hålla hela vägen.

Så här såg Ebbas hopplopp ut :)



Nyårshoppen dag 2

Ännu en dag på Husdjursmässan, tyvärr utan någon utdelning för vår del. Det har varit en bra dag... Ebba har mått dåligt, men är nu på bättringsvägen :)


Söta Ebba


Årets första tävling!

Stacys och min första tävling för i år blev den på Husdjursmässan i Kista som Österåkers BK anordnade. "Nyårshoppen." Stacy är i bra form :) Hopploppet gick bra framtill att matte tappa koncentrationen och diskade både sig själv och hund. Agility loppet klarade vi oss från en disk och placerade oss 4:a!! Formodligen blir det vår första SM-pinne i agility. WOW säger jag bara :D en SM-pinne!! Det hade jag aldrig kunnat tro för ett år sedan när vi fortfarande var rätt så nya i sporten. Vi är fortfarande rätt så gröna, men nu märks det inte lika väl ;) Bättre kan man alltid bli.

Imorgon är det två hopplopp klass 3 på samma ställe...


Årets första träning!

Ikväll var Stacy, Ebba och jag på årets första träning, första träningen i ridhuset för oss, men också första träningen för Ebba sen hon kastrerades. Det gick över förväntan bra! Man kan bli så glad av att köra lite på banan.

Stacy verkar vara i fin form trots att vi inte tränat på flera veckor. Ser fram emot att tävla på Kista mässan i veckan och senare i Göteborg nästa helg! Ebba ser jag med stor spänning fram emot att få tävla i slutet på månaden! Då ska vi förhoppningsvis till Karlstad för att göra debut i agility 1:an officiellt. Vi bör träna lite mer på slalom och upploppet så att hon drar ifrån och blir lite mer självständig.


Två jätte duktiga terrierflickor


RSS 2.0