FredagsMys och lördagsregn

Det blev en hel del fredagsmys för jag var ledig heela dagen, dessvärre blev det inga bilder. Idag var vi och tävlade med Ebba och Tindra på Olandstrakten BK. Regn och gegg hela dagen, men mina dojjor höll tätt nästan hela vägen. Tindra sprang på bra trots pölarna och Ebba hade inga problem med att springa i sörjan. Inga vidare resultat men bra jobbat ändå tycker jag. Vet inte varför, men Ebba har slarvat en del i slalom de senaste tävlingarna. På träningarna är hon väldigt nogrann däremot. Måste se till att det för över även till tävlingarna.

GRATTIS

Ett stort GRATTIS till Inga-Lill som med Cindy i helgen tog 2 CERT efter att ha blivit utsedd till BIM båda dagarna. Cindy är 19 månader. Mimmi boendes hos Eva-Britt är kullsyster till Cindy har också hon sen tidigare erövrat 2 CERT.

Valparnas mamma är Trissan och pappa är Lillis en stilig hane som kommer i från Jappegården Chin.


Andra dagen på motorstadion

Andra dagen på motorstadion blev kort. Solen och värmen från igår var som bortblåst. Regnet tillsammans med  underlaget bildade en lerig sörja att springa i. Tindra som i vanliga fall helst inte tar några långa promenader när det regnar jobbade sig igenom banan travandes. Gjorde allting rätt, inget tokfnatt idag, tog god tid på sig OCH hör och häpna! Nollade för första gången på tävling :) Förvisso med århundradets tidsfel men slutade trots allt på en 9:de placering och jag tror det var över ca 50 startande.

Stacy som också tycker att regn kan vara lite ruggit sprang på utan den där extra växeln som hon hade igår. Ett nollat lopp och en 10:de placering. Stacy är alltid trogen i ur och skur, hon hade nog gärna sluppit, men sprang ändå på i ganska god takt.

Efter båda loppen, trots 4 lopp kvar att bestämde vi oss för att lämna den regniga och blåsiga motorstadion bakom oss och bar iväg hemåt. Det var skönt att få komma hem och få byta om till torra kläder och höra regnet mot fönstret och åskan dundra utanför.

Bilder från loppen igår


På besök i Masarnas Rike

Avesta Hundungdom håller tävling nu i helgen. Tävlingen håller till på motorstadion där Speedway laget "Masarnas" tillhåll. Vackert sommar väder, helt galet egentligen att man varit utomhus mellan 8-18:30, men roligt har det varit. Tindra startade upp snabbt, väldigt snabbt, fnattade runt på plan men hade väldigt roligt för sig själv och hade inte större tanke på att jag stod i mitten och försökte leda henne genom banan. Agility loppet gick dock riktigt bra, följsam, 5 fel på slalom, MEN så springer hon förbi sista hindret och hoppar det bakifrån istället.

Stacy har gjort två riktigt bra lopp idag och slutade som 5:a båda gångerna. Hon hade dessutom tilldelats CERT om hon varit registrerad i Skk.

Ebba är som alltid duktig, men tyvärr blivit väldigt slarvig i slalom, fem fel i båda loppen.

Imorgon blir det mera tävlande!

Final plats till FolksamCup

I torsdags efter att jag gått av nattpasset åkte jag för att tävla i Ånnaboda, strax utanför Garphyttan. Byrackarns hundklubb annordnade en deltävling av Folksam Cup. Det började lite osäkert. Tindra var på hugget och diskade sig rejält, men fort gick det iaf. Ebba missade slalomet, hade lite för brottom och klarade först på 3:de försöket. Stacy nollade.

Tindras förra matte med familj kom till andra loppet för att hejja på oss.

Framåt lunch började det regna. Tindra var frusen men sprang på bra. Ebba nollade på bra  tid, men efter att poängen från båda loppen slogs i hop räckte det ändå inte hela vägen. Stacy nollade igen och fick en plats i finalen senare i år :)

Igår var jag tillsammans med mina syskon på klubben. Tyvärr händer det allt för sällan att vi tränar ihop.

Nu till helgen bär det av till Knivsta Bk som har klass 3 tävlingar. Jobbar ju natt 6 dgr denna vecka, men jag hinner nog vila innan loppen då medium går efter lunch både på lördag och söndag.

RSS 2.0