Solsken & myggbett

Sitter i en stuga på Gotland där mottagningen är lite halvtaskig. Tänkte berätta lite vad jag haft för mig de senaste veckorna.

Började min sex veckors semseterperiond med en husvagnssemseter tillsammans med Chris och delar av hennes familj förra helgen. Målet var Elmia i Jönköping och den internationella 3-dagars utställningen. Det var en händelserik helg, det hände både det ena och det andra! Det roliga var att få träffa 2 av Gossips kullbröder, Goliat, Guinness och deras respektive ägare. Första dagen var en skräll. Det började med att Gossip blev junior1:a och fortsatte med ett CK upp till bästa tik klassen, där vinner hon och får ett CERT och går vidare för att konkurera med hanen. Hon vinner! Blir BIR bara 11 månader gammal.

Söndag får vi nöja oss med en andra plats i juniorklassen. Sista dagen blir vi återigen juniorettor med CK och slutar som 4:de bästa tik!! Bra gick det även för Goliat. I huvudsak blev det en bra helg för Prinsen-gänget!!

Efter en spännande hemfärd var det bara att vända igen och denna gång bar jag och familjen över till Gotland. En hyrstuga 100 meter från havet och långgrundt  -Härligt!! Här har vi njutit av ledighet i några dagar, nu till helgen är det agilitytävling. Tindra diskade sig i båda loppen, Ebba nollade och fick en pinne i hopp, hon var över 13 sekunder snabbare än 2:an! Agilityloppet diskade vi oss, det gick inte alls bra, berodde på stressad och kanske för ofocuserad hundförare. Stacy är lika arbetsam och duktig som vanligt. Slutade på 9/41 plats på hopploppet, en springbana och jag beslutade mig redan innan för att bara springa och ge gärnet om vi ska konkurera med alla andra snabba. Det resulterade i 10 fel, där Stacy bla rev första hindret, men jag är väldigt nöjd över loppet. Agilityloppet gick hejdundrans bra! Nollade och slutade HÖGST UPP på pallet! Hur ofta händer det egentligen?? Var tvungen att se resultatet med egna ögon och japp det stämde. Första plats med 4 sek marginal ner till 2:an trots alla supersnabba ekipage som också deltog...

Vi får se om vi är lika framgångsrika imorgon... Bilder från bägge helgerna kommer så småningom när jag väl kommit hem och laddat i bilderna i datorn.

Vad är väl en kväll på slottet - en trevlig tävling i Märsta!

För någon dag sedan accepterade jag det faktum att jag helt enkelt var tvungen att jobba denna helg vilket innebar att jag skulle missa både KM och kvaltävlingen i Folksam Cup. Men i lördags kom en kollega med en lösning som gjorde att jag iaf fick vara ledig denna dag och på så sätt kunna delta i kvaltävlingen.

Min egna "Gudmor" heter Sofia. TACK

Tyvärr blev det blandat resultat. 11 3-skiftspass på jobbet, på raken har satt sina spår och träningstillfällena har varit få. Målet vara att försöka kvala med Ebba. Stacy är redan hemma, Tindra är mest med för träningens skull. I Agilityloppet placerar sig Stacy 5:a, TROTS 5 fel- skoj! Ebba tog en tunnelingång istället för balansbomen och i och med det dog hoppet om att gå till final. Tindra gjorde ett helt FANTASTISKT jobb på plan! Hon tog alla hinder från alla håll och kanter och hann även ta en vända ut bland publiken.

Hopploppet slutar Stacy (otippat för min del) på en 3:de plats. Efter att resultaten slagits ihop slutar hon på som fyra, men då hon redan är kvalad gick presentkortet och kvalplatsen till ekipaget efter oss.

Ebba nollar sitt hopplopp på bra tid och slutar 4:a i loppet! Tindra körde ungefär samma regim som tidigare lopp men håller sig innanför banan denna gång.
Nu är det långt till nästa tävling... GOTLAND nästa!!


"Vad är väl en kväll på slottet?"

I måndags gick jag som biträde för Tina Hyytiäinen som håller en valpkurs på klubben just nu. Första kursdagen för mattar, hussar och valpar. 10 nyfikna och nyblivna valpekipage. Det ska verkligen bil roligt att få lov att följa dessa ytterligare 5 måndagar.

I helgen är det KM på klubben, dessvärre jobbar jag och det finns ingen som skulle kunna ta mitt pass. Så i år verkar det inte bli något klubbmästerskap för vår del, vilket för mig hör till en av höjdpunkterna under året. På söndag är det dessutom kvaltävling för Folksam Cup på Märsta-Sigtuna Bk - ytterligare en inofficiell tävling jag kommer missa :( Stacy kvalade som sagt in förra gången men det hade varit så roligt om även Ebba fick komma till finalen och nu när Tindra visat att hon faktiskt kan gå runt en bana, hade det varit väldigt roligt om hon också fått komma till finalen senare i höst. Då har vi ju hela sommaren på att finlira alla hinder. Ja, ja, "vad är väl en kväll på slotten?"...

Här kommer en bild på Roxy som jag tog innan tävlingen i lördags...

Klass 1 tävling

Igår hade Solna-Sundbyberg en klass 1 tävling. Rex och Tindra var anmälda. Det var en rolig, solig dag. Vi fick för första gången se Roxy tävla :) Dagen började med ett agilitylopp. Båda diskade sig, Tindra på samma sätt som många gånger förr: Fullt ös-medvetslös! Detta trots att vi innan vi kom till tävlingen tog några vändor på hemmaklubbens bana...

Hopploppet gick bättre. Rex kom i mål med fem fel och ev ngt tidsfel. Tindra nollade och placerade sig på en 2:a plats av 27 starter. Mäkta imponerande va? Mest för att vi kom runt nollade. Det blev vår första pinne någonsin! 1:a var Maja och Jerry som gjorde ett kanonsnabbt lopp, att komma 2:a efter dem är hur stort som helt! Kanske kan det här vara början på en ny era när det kommer till Tindra och agilitytävlingar!?


Feeling good :)

Idag har jag tillsammans med några kollegor deltagit i Vårruset! 5km sprang vi allihop från start till mål i bra takt - Stolta och glada över vår prestation!!

Sen kommer jag hem och upptäcker att jag flyttat upp några platser på Årets agilityhund-lista. Just nu är jag och Stacy på 11:e plats. De som hamnar på årets agilityhund lista är de ekipage som befinner sig i trean, alla extremt duktiga ekipage. Att befinna sig på 11:e plats med många stora namn både före och efter sig är så tacksamt :) Just nu är jag verkligen så glad!! (Än så länge omfattar listan 140 ekipage).

RSS 2.0